Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

S-a intamplat astazi in industria auto

22 Iunie 1934 - Crearea unei masini a poporului

masina poporuluiIn aceasta zi, Ferdinand Porsche a facut un contract cu Asociatia Producatorilor de Automobile din Germania(RDA), pentru a crea trei prototipuri de "masina a poporului". Contractul a fost rezultatul direct al cererii personale a lui Hitler catre Porsche, care a creat aceasta masina.
In acea perioada Germania avea o masina la 50 de locuitori, comparativ cu SUA care avea una la cinci, iar majoritatea muncitorilor foloseau biciclete sau transportul in comun.
Pe 6 Mai 1937 s-a fondat "Society for the Preparation of the German Volkswagen". Hitler a dat ordn ca sa fie construita o masina care sa coste maxim 900 de marci germane(396$).Cum industria privata nu putea sa rezilzeze o asemenea masina, Hitler a ordonat statului sa construiasca aceasta masina si a numit Frontul Muncii sa se ocupe de acest proiect.Noua organizatie era condusa de catre Dr.Ley(care s-a sinucis inainte de procesul de la Nurnberg), Porsche, Jacob Werlin si Reighsamtsleiter Lafferentz. Frontul Muncii al lui Ley avea un capital de 50 de milioane de marci.

Vezi evenimentele din luna
Search