Intra in cont

Inregistrare
Ai uitat parola

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele stiri din domeniul auto si cu evenimentele istorice ale zilei!

S-a intamplat astazi in industria auto

20 Februarie 1993 a murit Ferruccio Lamborghini

ferruccio lamborghini In aceasta zi a murit Ferrucio Lamborghini, la varsta de 77 de ani, lasand in spate o remarcabila poveste de viata, a unui baiat de la ferma, visand la lucruri marete.
Nascut la ferma familiei sale de langa Bologna, Italia, Lamborghini a crescut perintre tractoare agricole. S-a inscris la o scoala industriala, langa Bologna, unde a studiat mecanica. Absolvind scoala chiar inainte de al Doilea Razboi Mondial, Ferruccio a lucrat ca inginer in Italian Air Force. Dupa razboi s-a intors la ferma familiei unde a inceput sa asambleze tractoare din parti componente ale masinariilor de razboi. Lamborghini a inceput sa construiasca tractoare de calitate pe la inceputul anilor 50, Lamborghini Tractor Company devenind unul dintre cei mai mari producatori de utilaje agricole. Dar Ferruccio visa la autoturisme. In 1963 a cumparat un teren, a construit o fabrica ultra moderna si a angajat pe deseignerul auto al Alfa Romeo, Giotti Bizzarini. Impreuna au inceput sa dezvolte primul automobil, in 1964 lansand 300 GT, o masina sport gratioasa. In 1974 Ferruccio a vandut afacerea care ii purta numele, dar compania a continuat sa produca masini sport excusiviste. devenind o marca demna de luat in seama in zilele noastre.

Vezi evenimentele din luna
Search